• sickboy

Shareville muutti elämäni

Hei kaikki, jotka olette blogini pariin taas löytäneet. En olekaan julkaissut mitään pitkään aikaan. Edellisessä blogissani sanoin starttaavani startup -yritystä. Pian yksi blogini lukija otti minuun rohkeasti yhteyttä Sharevillessä ja sanoi, että hänellä voisi olla sitä mitä tarvitsen.


Shareville muutti elämäni

Shareville on ollut helppo ja mukava yhteisö tutustua suomalaiseen osakesijoittamis genreen. Vaikka keskusteluja tulee käytyä nykyään paljon Twitterissä sekä Inderesin foorumilla, Shareville oli motivoiva paikka aloittaa.


Sharevillen kautta minun bloginikin on löydetty ja se on johtanut ainutlaatuisen tiimin syntymiseen startup -ideani ympärille. Ja se mikä tässä on hienointa, mutta samaan aikaan pelottavinta, että se ei ole kohta enää vain idea. Meillä on kädet täynnä töitä saadaksemme tuote/palvelu markkinoille. Ensimmäiset pelottavimmatkin ongelmat ovat ratkenneet liian helpon tuntuisesti ja jännitys on käsinkosketeltavaa, vaikka samaan aikaan nautin tästä enemmän kuin mistään harrastuksesta/työstä ikinä.


Osakemarkkinoita olen seurannut yhä aktiivisesti ja olen pystynyt hyvin hillitsemään ajatukset, josko sijoittaisin salkkuni startup ideaani. Vaikka uskon aivan täysillä ideaani, vain harvat startupit oikeasti menestyvät ja en halua olla oman talouden kannalta ALL IN.

Viime kuussa salkkuni kasvoi orgaanisesti 1,0 % ja sen lisäksi talletin salkkuuni 187 €, jolloin salkku kasvoi kokonaisuudessaan 2,79 %. Säästösummani jäi viime kuussa hieman tavoitteestani. Tämä oli toinen kuukausi koko haasteeni aikana, kun näin käy. En ole kuitenkaan huolissani, koska salkkuni silti kasvoi kohtuullisesti tavoitetta silmällä pitäen. Sitä paitsi olen pitkän aikavälin tavoitettani reippaasti edellä, koska syksyllä pystyin tallettamaan säästöön suuria summia.
Osakkeilla olen käynyt hyvin vähän viime aikoina kauppaa. Tämä on johtunut lähinnä siitä, ettei minulla ole riittänyt aika Tokmannia lukuunottamatta yhtiöiden tarkkoihin tarkasteluihin. Lisäksi olen tyytyväinen tämän hetkisiin omistuksiini ja sijoitussuunnitelmani kieltää turhan kaupankäynnin.


Tokmannista näyttää tulevan onnistunut sijoitus. Yhtiö on tällä hetkellä osakesalkkuni toiseksi suurin sijoitus heti Sampon jälkeen. Muut sijoituslajit huomioiden kolmanneksi suurin. ASP-tilin ollen suurin sijoitukseni. Osakkeen arvon nousu on vähentänyt Tokmannin houkuttelevuutta mutta en näe yhtiössä mitään syitä, miksi sitä kannattaisi myydäkään. Oma toimintoni on siis tällä hetkellä ”pidä ja nauti osingoista”

777 views0 comments

© 2019 by Sickboy - Tie varallisuuteen