• sickboy

Milloin sijoittaja on epäonnistunut?

Epäonnistuin, koska hävisin indeksille... Epäonnistuin, koska en lähtenyt mukaan tähän menestyksekkääseen startup:iin... Epäonnistuin, koska hävisin rahaa... Epäonnistuin saavuttamaan tavoitteeni.


Sijoittajia ja sitä kautta erilaisia sijoitustyylejä on lukemattomia. Tämän vuoksi myös epäonnistuminen on hyvin henkilökohtaista. Yhteistä kaikille sijoittajille on kuitenkin se, että täytyy olla suunnitelma, jotta voi epäonnistua. Sinulla täytyy olla tavoite, jonka jäädessä toteutumatta voit epäonnistua. Sinua varmasti harmittaa joka tapauksessa 20 prosentin tappiot joka vuosi osakemarkkinoilla. Mutta jos et ole asettanut edes tavoitetta pysyä voitollisena, et ole epäonnistunut. Ja kuinka voisitkaan tulevaisuudessa onnistua, jos et voi edes epäonnistua?


Pitkäjänteisenä sijoittajana sinulla toivottavasti on olemassa suunnitelma, jota noudatat. Muuten saatat olla enemmänkin hallitsemattomasti sinkoileva lompakko välityspalkkioita metsästäville pankeille ja sijoituspalveluille. Ja jos sijoitussuunnitelmassasi ei vielä lue mitä tavoittelet sijoittamisella, kirjaa se.


Kun olet noudattanut muutaman vuoden suunnitelmaasi, pystyt arvioimaan kuinka olet pärjännyt, eikä sinun välttämättä tarvitse käyttää siihen vertailuindeksiä, vaan omaa tavoitettasi. Jos vuotuinen tuottosi on ollut 2 % kun inflaatio on ollut samalla 1,5 % ja tavoitteesi on ollut sijoitetun pääoman ostovoiman säilyttäminen, onneksi olkoon, olet onnistunut. Jos taas tavoitteenasi on lyödä vertailuindeksi, olet todennäköisesti epäonnistunut. Mutta ei hätää, jos olet epäonnistunut, vielä ehdit kääntää kelkkasi. Viilaa suunnitelmaasi ja ehkä tavoitettasi. Saatat kenties huomata, että pelkkä indeksituotto riittää sinulle ja alatkin indeksisijoittajaksi. Voit myös olla antamatta periksi ja jatkaa yrittämistä...
81 views0 comments

© 2019 by Sickboy - Tie varallisuuteen