• sickboy

IIP - viikon case

Innovative Industrial Properties

New York Stock Exchange


  • Osakkeen hinta $111,47

  • P/E 108

  • P/B 4,2


Simply Wall Streetin antamat pisteet

  • Menneisyys 3/6

  • Tulevaisuus 5/6

  • Arvostus 2/6

  • Vakavaraisuus 2/6


Innovative Industrial Properties on REIT-yhtiö mutta mitä se tarkoittaa?


REIT on lyhenne sanoista Real Estate Investment Trust. REIT-lainsäädännön mukaisesti kiinteistöyhtiöt vapautetaan yhtiöverosta. Tämä vaatii yhtiöltä kuitenkin tiettyjä edellytyksiä. REIT-yhtiöt maksavat tuloksestaan vähintään 90 prosenttia osinkoina, joista sijoittaja maksaa veron. Yhtiöitä koskee siis yksinkertainen verotus.


Mitä mahdollisuuksia REIT-yhtiöt tarjoavat sijoittajalle?


REIT-yhtiöillä on yleensä kattava kiinteistösalkku hoidettavana. Julkisesti noteeratut REIT-yhtiöt ovat erinomainen vaihtoehto omille kiinteistösijoituksille. Sijoitus julkisesti noteerattuun REIT-yhtiöön on erittäin likvidi, koska kauppaa yhtiön osakkeilla voi käydä samoin kuin muidenkin julkisesti noteerattujen yhtiöiden osakkeilla. Alkuun pääsee myös hyvin pienellä pääomalla ja kassavirta sijoituksesta on tasaista osinkojen tipahtaessa tilille joko kerran, kaksi tai jopa neljä kertaa vuodessa. REIT-yhtiöt ovat sijoittajalle myös helppo tapa hajauttaa eri omaisuusluokkien välillä.


IIP:n kiinteistösalkku täynnä kannabista


Innovative Industrial Properties sijoittaa kiinteistöihin, joissa tuotetaan kannabista lääkinnälliseen käyttöön. IIP:n portfolio koostuu siis kannabiksen tuotanto- sekä kasvatuslaitoksista. Näitä heillä on yhteensä 16 kymmenessä eri Yhdysvaltojen osavaltiossa. Laitoksissa operoi useita eri kannabiksen jalostamiseen ja tuottamiseen erikoistuneita yrityksiä, mainittakoon näistä ainakin Green Peak sekä PharmaCann.


Kannabiksen tulevaisuus


Yhdysvalloissa on viime vuosina nähty huikeita harppauksia kannabiksen laillistamisessa. Tämä onkin saanut kannabiksen ympärille nousemaan uusia yrityksiä kuin sieniä sateella. Lääkekannabis on laillista Yhdysvalloissa jo 33 osavaltiossa ja Arcview Groupin mukaan sitä käytetään kirjavaan ryhmään sairauksia, kuten erilaisiin syöpiin, silmänpainetauteihin, "wasting"-oireyhtymään, migreeniin, niveltulehduksiin, Parkinsonin sekä Alzheimerin tautiin, post-traumaattiseen stressihäiriöön sekä moneen muuhun krooniseen sairauteen, että myös muihin pitkäaikaisiin ja epämääräisiin kiputiloihin.

On selvää, ettei kannabis paranna kyseisiä sairauksia, mutta tietyissä tilanteissa se saattaa helpottaa potilaan kärsimystä. On kuitenkin vaikeaa arvioida milloin kannabiksen käyttäminen sairauden hoitona tai kivun/pahanolon lievityksessä on tarpeen. Kuten yleensä, myös tällä hoitokeinolla on kääntöpuolensa.

Kaikesta huolimatta kannabiksen käyttö niin lääkinnälliseen- kuin myös viihde-tarkoitukseen on lisääntynyt. Myös asenteet kannabista kohtaan ovat myötämielistyneet viime vuosina, niin Yhdysvalloissa kuten myös muualla maailmassa.


Plussat ja miinukset


+ IIP maksaa kasvavaa osinkoa neljä kertaa vuodessa

+ Vaikka osakkeen arvo on kolminkertaistunut viimeisen vuoden aikana, on osake edelleen houkuttelevasti arvostettu kassavirralla laskettuna

+ Kannabiksen suosion lisääntyminen ja mahdolliset suotuisat lakiuudistukset tulevaisuudessa ovat merkittävä potentiaalin lähde IIP:lle

+ IIP on REIT-yhtiö


- Perinteisten arvostuskertoimien valossa osake on kallis

- Kannabiksen menestys on pitkälti kiinni lakimuutoksista ja jos kannabikselle epäsuotuisia lakiuudistuksia alettaisiin valmistelemaan Yhdysvalloissa, näkyisi tämä nopeasti yhtiön hyväksytyssä arvostuksessa

624 views0 comments

© 2019 by Sickboy - Tie varallisuuteen