• sickboy

5000 euroa täyteen vuoden etuajassa

Paljon olen säästänyt heinäkuussa?

Paljon. Tavoitteeni tälle kuulle oli säästää 150 euroa mutta kuten yllättäviä menojakin välillä ilmaantuu, näin käy joskus myös tulojen suhteen. Sain lähiaikoina pienen mutta minulle erittäin merkityksellisen summan ennakkoperintönä. Kyseinen henkilö on minulle erityisen tärkeä, joten aion myös käyttää nämä rahat viisaasti, sijoittaen ne tukemaan tulevaisuuttani. Sen vuoksi heinäkuun sekä parin seuraavan kuun säästösummat tulevat olemaan tavallista suurempia.

Laitoin heinäkuussa rahaa sivuun 2175,03 euroa. Mutta mikä mielenkiintoisinta, sijoitin paljon aivan uusiin kohteisiin.


Mihin sijoitin heinäkuussa säästämäni rahat?
  • Vietnam ETF (DXS7) 28,48 euroa

  • Taiwan ETF (DBX5) 25,16 euroa

  • Sampo Plc A 713,50 euroa

  • Kindred Group plc 559 euroa

  • ASP-tili 1000 euroa


ASP-tili

ASP-tili on ensiasunnon ostajalle tarkoitettu tili, jonne säästetään 10 prosenttia ostettavan asunnon arvosta. Kun tilin omistaja on saanut kerättyä tämän summan talteen, on hän oikeutettu valtion takaamaan asuntolainaan. Tili kerryttää hieman pankista riippuen prosentin vuosikoron lisäksi 3-5 prosentin lisäkorkoa, joka maksetaan koko säästetylle summalle lopuksi.


Sampo ja Kindred Group

Sampo ja Kindred Group ovat kummatkin olleet ostoslistallani pitkään. Nyt kummankin osakkeen hinnoista on ylimääräisiä ilmoja puhallettu pois, joten päätin lähteä mukaan. Kummastakin yhtiöstä kirjoitan oman bloginsa, millaisia nämä ovat sijoituskohteena. Julkaisen ne lähiaikoina.


Kuinka tavoitteeni edistyy?

Ja sitten vielä hieman asiaa tavoitteistani. Kuukauden päästä tulee vuosi täyteen, kun olen tavoitteellisesti säästänyt ja sijoittanut. Tällä hetkellä olen reippaasti edellä tavoitteessani saada 600 000 euron säästöt vuoteen 2033 mennessä. Tämä johtuu kuitenkin siitä, etten ole opiskeluajoille asettanut kovin suuria odotuksia, vaan tavoitteeni mukaan suurimmat säästöt tulen tekemään päästessäni työelämään.Tavoite säästösummat kuukausittain

Punainen: Tavoite salkun arvo. Sininen: Tavoite sijoitettu pääoma

Sijoitettu raha nyt: 5437 euroa Salkun arvo nyt: 5888 euroa

182 views0 comments

© 2019 by Sickboy - Tie varallisuuteen