• sickboy

10 tonnia ja uusi startup!

Ensimmäinen rajapyykki saavutettu!

Jokainen euro on yhtä paljon eteenpäin kuin joku toinen, mutta meillä ihmisillä on jokin vimmattu halu keksiä erinäköisiä välisaavutuksia ja rajapyykkejä. Näistä näkyvimmät ehkä meidän jokaisen syntymäpäivät, jotka joka vuosi yhä uudestaan kolkuttelevat ovella, vaikka emme aina haluaisi.


Samaan aikaan kun salkkuni saavutti tämän viisinumeroisen luvun, niin se myös täytti yhden vuoden. En olisi uskonut päättäväni ensimmäistä vuottani näin iloisissa merkeissä. Pääsyy kuitenkin siihen miksi nyt tätä tekstiä kirjoittelen, on se, että myöhemmin voin palata katsomaan ja pohtimaan... "minäkin olen aloittanut nollasta".


Ensimmäisestä viisinumeroisesta luvusta salkkuni arvoa kuvailemassa tuli oikein hyvä fiilis. Palkinnoksi tästä ensimmäisestä kymppitonnista ostin itselleni litran purkin oikein laadukasta tuoremehua. Se oli kallista. Liian kallista. Mutta maistui sitäkin paremmalta.


Ennen kuin laitan tähän hienoja graafeja kuvailemaan salkkuni menoa, haluaisin sanoa yhden asian. Jos olisin käyttänyt tuon 10 000 euroa johonkin harrastukseeni tai vain jokapäiväisessä elämässä hieman enemmän rahaa käyttäen, en olisi yhtä onnellinen kuin nyt. Olen edelleen sitä mieltä, ettei raha tuo onnea itsessään, koska se ei ole itseisarvo. Mutta se tieto siitä, että tarvittaessa minulla on yli kymppitonni käytettävissä, vähentää stressiä jokapäiväisestä elämästä. Näin voin keskittyä täysillä siihen, mikä on minulle mieleisintä ja tärkeintä.Uusia projekteja


Viime keväänä valmistuin ylioppilaaksi ja nyt olen pitänyt välivuotta opiskelusta. Tällaisella vuodella, jolloin ei ole lähtökohtaisesti pakko tehdä mitään, voi olla monenlaisia lopputuloksia. Vaikka tavoite olisikin ottaa rennosti, niin tekemättömäksi ei kannata heittäytyä. Kannattaa etsiä itselle syy herätä aamuisin ja keksiä haaveet, joita kohti edetä.


Myös omalle taloudelle välivuosi voi olla joko täysi katastrofi, menestys tai jotain siltä väliltä.

Itselläni ei ole mahdollisuutta jättäytyä sosiaaliturvien pariin, jos haluan sijoitukseni pitää itselläni. Enkä edes haluaisi, koska tulonsiirrot ovat niitä varten, jotka niitä tarvitsevat väliaikaisesti elämän vaikeissa tilanteissa.


Onnekseni minulla on työpaikka, jossa olen pystynyt tekemään hyvin joustavasti töitä. Niinpä aikaa on jäänyt myös vapaa-aikaan. Töitä olen tehnyt sen verran, että pärjään ja samalla saan rahaa säästöön tavoitteen mukaisesti. Itseasiassa olen saanut viimeaikoina säästöön paljon enemmän, kuin olen tavoitellut ja tämä on viime aikaisen niukkuuteni ansiota. En ole kituutellut, mutta ei minulla ole mitään tehnyt edes mieli ostaa. Matkakuume on minulla ollut aina parantumaton tauti ja viime vuonna tulikin matkusteltua oikein kunnolla. Se onkin varmaan ainut asia, mistä en juurikaan haluaisi tinkiä. Nyt ei ole minulla kuitenkaan varaa tehdä ihmeellisiä matkoja maailman ääriin, mutta aina voi soveltaa. Pieni matka Pietariin hyvin aikaisin varattuna ja junalla matkat taittaen muutaman yön paikalla viettäen voisi taittua hyvin parilla sadalla eurolla. Venäjä onkin ainut naapurimaa missä en ole vielä vieraillut.


Nyt olen lopettamassa työpaikassani, koska se on toisessa paikkakunnassa ja haluaisin enemmän aikaa kotona. Tulonlähteeni seuraavien kuukausien aikana jää vielä arvoitukseksi, joten yhtä ruhtinaalisilla kuukausisäästösummilla en pysty enää jatkamaan. Onneksi olen kuitenkin reippaasti edellä tavoitettani.

Minulla on kuitenkin tiedossa yksi uusi projekti yrittämisen rintamalla. Tällä hetkellä olen kokoamassa tiimiä uuteen start-up:iin, joten jos olet markkinointimiehiä/-naisia tule paljastamaan itsesi ;)

Yrittämättä ei voi yrittää!


- Sickboy


485 views1 comment

© 2019 by Sickboy - Tie varallisuuteen